به گزارش راهبرد معاصر، گرمی پیوسته هوا در روزهای تابستان به خصوص زمانی که با پیادهروی و فعالیت بدنی شدید مانند ورزش کردن همراه باشد میتواند منجر به بروز مشکلاتی در گرم مزاجان، خشکمزاجان و جوانان شود.
هوای گرم، باعث افزایش خونرسانی محیطی شده و منجر به گرم و قرمز شدن رنگ پوست میشود و باطن بدن رو به سردی میرود و از همین رو، قوه هاضمه و دستگاه گوارش دچار سستی و ضعف میشود. همچنین، گرمی قلب زیاد میشود و این گرمی از راه قلب به همه بدن سرایت میکند که موجب افزایش عطش میشود.
با توجه به گرمترشدن هوا، عمل به برخی توصیههای طب سنتی و مصرف برخی خوراکیها برای پیشگیری از گرمازدگی و بروز عطش، بسیار کمککننده خواهد بود که در ادامه به آنها اشاره میشود:
نوشیدن شربتهای سکنجبین، لیمو، آلبالو، خاکشیر، عرق کاسنی، عناب، تخمریحان، بیدمشک با گلاب، بیدمشک با آب آلو
پرهیز از خوردن غذاهای سنگین، شور، تند، شیرین، چای پررنگ و قهوه
محدود کردن مصرف گوشت قرمز
استفاده از آلو، رب انار، ماش، زرشک و کدو در غذاها
مصرف ماست، دوغ کم نمک، کاهو و خیار
مصرف بیشتر سوپ جو، خوراکهای دارای آلوبخارا، تمرهندی و زرشک
پرهیز از مصرف میوههای گرمسیری مانند خرما، موز و انبه
اجتناب از مصرف خوراکیهای عطشآور مانند سیر و پیاز خام، بادمجان، کشک، ماکارونی، کنسروها و شیرینیها
خودداری از مصرف بیش از حد خوراکیهای ادرارآور مانند هندوانه و چای پررنگ؛ این خوراکیها با افزایش دفع ادرار در طول روز منجر به از دست رفتن آب بدن و تشنگی بیشتر میشوند.
طب سنتی ایرانی همچنین برای پیشگیری از بروز تشنگی، عطش و گرمازدگی، توصیههای زیر را ارائه میکند:
اسپری کردن گلاب به سر و صورت در هنگام قرار گرفتن در محیطهای گرم
پوشیدن لباس نخی و گشاد
پرهیز از پیادهروی در آفتاب شدید
مصرف مایعات کافی
استحمام با آب ولرم و شستن پاها با آب خنک
بوییدن عطرها و بوهای خنک مانند گلاب، خیار، سیب، بنفشه و کافور
چرب کردن بینی و پیشانی با روغن گل سرخ یا بنفشه بادام هر دو ـ سه ساعت/ تسنیم